marți, 1 martie 2011

si HAIKU

Pe 28 februarie, la invitatia dnei. Camelia Basta- presedinta a Asociatiei Radacini Culturale, am avut placerea sa particip la o seara deosebita, cu muzica de foarte buna calitate, interpretata de catre dsoara. Ribon Aida-castigatoarea Concursului International de Muzica Romania, organizat la Tokyo de d-na Kazuko SHIMADA, presedinta Societatii Muzicale ROMANIA. Dna. Shimada ne-a onorat cu prezenta si la acest. Cu aceasta ocazie am avut placerea sa cunosc membrii sau macar o parte din membrii Romanian Haiku.
Pentru pasionatii de haiku, dar si pentru novici, d-na Ioana DINESCU [Romanian Haiku] lanseaza un nou concurs: Haiku la fotografie, pe blogul personal: www.Haiku-io.blogspot.com.
Ideea nu este noua, ea fiind practicata pe multe site-uri de diferite limbi, dar in ceea ce priveste spatiul virtual romanesc, putem spune ca este o premiera. Imaginea va „forta” gandirea si intr-o anumita directie. Se pare ca haiku-ul si imaginea, indiferent ca este vorba despre FotoHaiku (Haisha) sau Haiga, suscita din ce in ce mai mult interes in tara, cat si in strainatate. O putem vedea fie ca pe o provocare, fie ca pe un joc cu limitele sau rutina creativitatii noastre.

Regulamentul concursului:
- in primele zile ale fiecarei luni se va publica pe blogul:
www.Haiku-io.blogspot.com o fotografie
- pana pe 27 a fiecarei luni vor putea fi trimise haiku-uri inspirate de aceasta imagine (maximum 3 haiku-uri / participant)
- pana la sfarsitul lunii va fi ales un singur haiku castigator, iar alte 5 vor fi evidentiate ?i mod deosebit (prin publicare sub fotografia lunii respective)
- haiku-ul premiat va fi comentat / argumentat pe scurt.
- adresa de mail este: psioana@gmail.com
- se evalueaza doar haiku-urile trimise pana la data de 27, ora 8.00 am, a fiecarei luni.


Versurile se pot scrie dupa modelul haiku-ului inovativ sau free.
- se va respecta scrierea in trei versuri, 17 silabe (una sau doua in plus sau minus fiind tolerata);
- nu este obligatoriu ca haiku-ul sa aiba kigo sau sa trateze teme legate de natura;
- criteriile de selectie se axeza pe calitatea ideii si originalitatea exprimarii.

Va invitam pe toti cei care doresc o sursa de inspiratie, sa admire Expozitia de FotoHaiku realizata de Grupul Romanian Haiku, expusa in Lente Cafe (str. General Praporgescu 31, Sector 2, Bucuresti) incepand de duminica, 27 februarie 2011.