vineri, 11 martie 2011

Proiect comun cu pasionatii de haiku, pentru anul 2012

Iata ce ne propun pasionatii de haiku din Romania:

"CALENDAR FOTOHAIKU 2012

Noul nostru proiect este un CALENDAR FOTOHAIKU 2012. Vă propun să scoatem împreună, pentru anul 2012, un calendar cu haiku-uri şi imagini. Dacă ne va reuşi o colecţie de poeme foarte bune, precum şi găsirea unor fotografii de înaltă calitate, s-ar putea să convingem o editură mai importantă să scoată acest calendar într-un tiraj mai mare ca să-l putem distribui spre vânzare.
Important ar fi ca până la sfârşitul lui august să avem toate haiku-urile şi fotografiile selectate, urmând ca în septembrie să pot propune „mapa” câtorva edituri. Calendarul ar trebui să intre la tipar în octombrie ca să poată ajunge la un (potenţial) public la începutul lunii decembrie.
Iată cum am gândit, deci, proiectul: avem 6 luni la dispoziţie, pentru a selecta haiku-urile şi, apoi, pentru a găsi pozele corespunzătoare. Vă propun să trimiteţi în fiecare lună a acestui an, începând cu martie, haiku-uri pentru câte două luni din anul următor. Adică: între 1 – 30 martie a.c. aştept haiku-uri corespunzătoare lunilor ianuarie şi februarie din calendarul proiectat. Kigo-ul va fi deci de iarnă. În aprilie a.c. voi primi haiku-uri corespunzătoare lunilor martie şi aprilie din viitorul calendar (kigo de primăvară, deci), şi tot aşa mai departe până în august anul acesta, când se vor trimite haiku-uri pentru lunile noiembrie şi decembrie.
Vorbim aici de haiku-uri de tip „clasic”, cu kigo şi tematică sezonieră, legată de natură.
Se primesc maximum trei haiku-uri pentru fiecare lună (deci în total 6 pentru 2 luni) de la fiecare autor. Cele 12 haiku-uri alese în final, pentru cele 12 pagini ale calendarului 2012, vor fi anunţate în septembrie, după ce s-a făcut întreaga selecţie.
În calendar va apărea pe fiecare pagină haiku-ul respectiv, numele autorului precum şi o fotografie aleasă special pentru acest haiku.
Oricine doreşte să trimită haiku-uri, este binevenit. Haiku-urile pot fi noi sau vechi, compuse cu alte ocazii. Fiecare autor poate să aleagă singur poemele pe care le consideră cele mai reuşite/potrivite pentru scopul de mai sus.
Pentru lunile ianuarie + februarie 2012 aşteptăm propunerile voastre până pe 31 martie 2010, pe adresa: psioana@gmail.com
Ioana Dinescu
Haiku-io.blogspot.com"

Cred ca daca pasionatii de bonsai ar da curs la aceasta invitatie, dar nu cu haiku-uri neaparat ci cu poze cu ai nostri bonsai, ar putea iesi ceva interesant: imaginati-va, o foaie de calendar cu pomisorul dvs. si un haiku alaturi..... S-ar putea sa nu arate rau... Si atunci nu ar mai fi un CALENDAR FOTOHAIKU 2012 ci un CALENDAR FOTOBONSAIHAIKU 2012 ....