joi, 23 decembrie 2010

seara culturala japoneza...

In data de 17 dec. 2010, JICA Alumni Romania, a organizat la Libraria “Luceafarul” din Bucuresti, o seara culturala japoneza. Evenimentul s-a deschis cu un cuvant de bun-venit al dl. Altarescu Adrian - Presedintele JICA Alumni Romania si a cuprins :
• prezentarea operei si personalitatii scriitorului japonez Eiji Yoshikawa - autorul romanului « Musashi », cu punctarea unor aspecte privind biografia acestuia si similitudini intre aceasta biografie si cea a celebrului Miyamoto Musashi- personajul principal al nu mai putin celebrului roman mai sus amintit.
Romanul a aparut la editura Polirom in traducerea doamnei
Angela Hondru si aduce in fata cititorului personalitatea complexa a celui ce dupa moarte a devenit zeul spadei in Japonia. Prezentarea a fost facuta de catre dl. Faure Agache- Director de Programe JICA Alumni Romania.

• Ca o consecinta a primei parti, evenimentul a continuat cu o introducere in lumea luptatorilor cu spada , IAIDO si KENDO, sensei Ioan CRACIUNEL (5 dan, Directorul Tehnic al Departamentului de Kendo din cadrul FRAMC) prezentand echipamentul de Kendo, iar sensei Ion GARBEA (3 dan, Vicepresedinte al Departamentului de Kendo din cadrul FRAMC ) delectandu-ne cu o demonstratie de Iaido. Trebuie mentionat ca cei doi samurai romani au reusit in anul 2010 sa organizeze prima Cupa Balcanica de Kendo, o initiativa ce ar putea fi inceputul unei traditii…

Asa cum s-a deschis, Seara Culturala Japoneza s-a incheiat cu cuvantul dl. Altarescu Adrian - Presedinte JICA Alumni Romania si acordarea unor diplome de merit de catre JICA Alumni Romania.
Cu acest prilej, am avut placerea de a cunoaste pe dna. Camelia BASTA – Presedinte al Asociatiei Radacini Culturale si pe dl. Alex EFTIME –Vicepresedinte al Asociatiei Radacini Culturale (http://www.arcinst.blogspot.com/), mari pasionati de cultura japoneza, cu care speram ca in anul 2011 sa reusim sa finalizam cateva actiuni comune.