luni, 13 decembrie 2010

expozitie bonseki

intre 15 dec.2010 si 15 ian. 2011, se desfasoara la Muzeul National de Geologie din Bucuresti, expozitia cu vanzare "desene in nisip", prima expozitie de desene tip bonseki din Romania.


Institutul Geologic al Romaniei va invita la vernisajul expozitiei temporare cu vanzare “Desene in nisip...”. Evenimentul are loc pe 15 decembrie 2010, ora 10.30, la Muzeul National de Geologie.

In cadrul expozitiei sunt expuse, in premiera nationala, tablouri unicat cu peisaje realizate din nisip si piatra, adevarate gradini reduse la dimensiunea unei tavi. Lucrarile sunt realizate in stil bonseki de Lucian Radu Rusu, un pasionat al artelor asiatice, director regional pentru Romania al Asociatiei Internationale de Saikei, si pot fi admirate pana pe 15 ianuarie 2011.

Elementele principale in arta bonseki sunt nisipul (baza de lucru), penele (unelte de lucru) si pietrele (parte a peisajului) «montate» pe un suport de lac negru.
Varianta bonseki la scara mare este constituita de gradinile Zen.

Un calduros comentariu despre eveniment il gasiti aici: http://maiamartintext.weebly.com/desenacircnd-icircn-nisipl-rusu.html